PHP 5.6.0 released

Cărți despre PHP

Odată cu dezvoltarea sa, PHP a început să fie recunoscut pe plan mondial drept o platformă de dezvoltare foarte populară. Una din cele mai interesante modalități de urmărire a acestei tendințe a fost observarea cărților despre PHP, care au apărut pe parcursul anilor.

Din câte cunoaștem, prima carte dedicată PHP a fost 'PHP - tvorba interaktivních internetových aplikací' - o carte cehă publicată în aprilie 1999 de către Jirka Kosek. În următoarea lună a urmat o carte germană scrisă de Egon Schmid, Christian Cartus și Richard Blume. Prima carte în engleză despre PHP a fost publicată în scurt timp, aceasta fiind 'Core PHP Programming' ('Programarea de bază în PHP') scrisă de Leon Atkinson. Ambele cărți cuprindeau versiunea PHP 3.0.

În timp ce aceste cărți erau primele de acest gen - după ele a urnmat un număr mare de publicații de la diferiți autori și editori. Există peste 40 de cărți în engleză, 50 de cărți în germană, și peste 20 de cărți în franceză! În plus, puteți găsi cărți despre PHP în multe alte șimbi, inclusiv spaniolă, koreeană, japoneză și ebraică.

În mod cert, acest mare număr de cărți scrise de diferiți autori, publicate de mulți editori și disponibilitatea lor în atâtea limbi - sunt o mărturie incontestabilă a succesului PHP la scară mondială.

add a note add a note

User Contributed Notes

There are no user contributed notes for this page.
To Top